Brazilia a deschis un birou diplomatic la Ierusalim, a anunţat, duminică, ministrul israelian de Externe, Israel Katz, cu ocazia unei vizite în Israel a preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La câteva zile după ce a fost ales, în octombrie, Jair Bolsonaro a declarat că vrea să transfere ambasada Braziliei la Ierusalim.

“Ador Israelul”, a spus Bolsonaro în ebraică, el fiind primit de premierul Benjamin Netanyahu pe aeroportul din Tel Aviv. Bolsonaro se află în Israel într-o vizită care va dura patru zile.

“Obrigado pentru deschiderea unui birou diplomatic la Ierusalim! Israel şi Brazilia sunt ţări prierene adevărate, cu valori comune şi vom întări cooperarea dintre ţările noastre”, a scris Israel Katz, duminică, pe Twitter, postând şi o fotografie în care apare dând mâna cu omologul său brazilian Ernesto Araujo.

Autorităţile braziliene au anunţat că biroul diplomatic din Ierusalim este parte a ambasadei sale în Israel, care se află la Tel Aviv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.