Cel puţin 11 persoane s-au înecat şi alte opt au dispărut joi, când barca lor, care făcea o legătură neautorizată, s-a răsturnat în largul Belemului, în nordul Braziliei, au anunţat Marina şi autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această ambarcaţiune avea o capacitate totală de 82 de pasageri, dintre care 63. au fost salvaţi, potrivit unui comunicat de presă al guvernului statului Para. Un bilanţ anterior a raportat 14 morţi şi 26 dispăruţi.

Guvernul a indicat că "ambarcaţiunea nu avea autorizaţie pentru a efectua transportul fluvial de pasageri” între insula Marajo şi Belem.

Barca plecase dintr-un port clandestin din Camara, pe insula Marajo. Căutările au continuat, cu un elicopter şi 11 bărci de salvare după scufundarea care a avut loc dimineaţa. Cauzele accidentului nu au fost precizate.

"Vor fi luate toate măsurile necesare pentru a-i aduce pe cei responsabili în faţa justiţiei”, a spus guvernul local.

Presa locală a transmis imagini cu salvatorii care aduc trupurile naufragiaţilor la ţărm cu o canoe, apoi acestea fiind depuse pe o plajă şi acoperite cu cearşafuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.