Jurnaliştii de la cotidianul american Boston Globe au ţinut să-şi avertizeze cititorii ediţiei de duminică cu privire la ameninţarea reprezentată de alegerea pentru Casa Albă a unui preşedinte cu aceleaşi viziuni politice ca Donald Trump. Satira celor de la Globe îl prezintă pe Donald Trump pe prima pagină a ediţiei din 9 aprilie 2017 sub titlul ”Încep deportările”, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima pagină satirică, care înlocuieşte pagina secţiunii de idei, propune titluri de ştiri precum: ”Pieţele se scufundă în timp ce comerţul armamentului prosperă” sau ”Noua lege liberală vizează mizeriile absolute din presă”. Deşi este o glumă, jurnaliştii de la Boston Globe au dorit să atragă atenţia asupra unei probleme destul de serioase privind posibilitatea reală a lui Donald Trump de a câştiga alegerile.

”Acesta este un exerciţiu prin care luăm cuvintele lui Trump în serios”, a precizat editorul secţiunii de idei, Katie Kingsbury.

Candidatul republican a reacţionat vehement, numind ediţia de sâmbătă a Boston Globe o stupizenie produsă de un ziar fără valoare.

”Globe a inventat toată pagina, ceea ce nu e departe de ce se întâmplă în tot ziarul”, a precizat Donald Trump.

Apoi, miliardarul american a continuat să-l ridiculizeze pe fostul proprietar al cotidianului, The New York Times Company, care a plătit 1,3 miliarde de dolari pentru Boston Globe, doar pentru a-l vinde două decenii mai târziu pentru 1 dolar, deşi în realitate a fost vândut pentru 70 de milioane de dolari.

Donald Trump a trecut mai departe să critice şi ziarele liberale The Times şi Washington Post.

Potrivit lui Kingsbury, intenţia ziarului cu pagina satirică era de a genera o conversaţie cu privire la cum ar arăta preşedinţia lui Donald Trump.

O notă a editorului, publicată pe pagina satirică, spune că: ”Aceasta este America lui Donald Trump”.

Pagina de satiră include de altfel multe citate reale ale lui Donald Trump, în special promisiunea sa de a deporta infractorii care se află în Statele Unite în mod ilegal.

Boston Globe avertizează şi cu privire la o posibilă recesiune declanşată de limitele de comerţ impuse de Trump şi include în pagină un grafic al Dow.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.