Un cetăţean bosniac, suspectat de legături cu atacatorii jihadişti din atacurile de la 13 noiembrie 2015 la Paris, a fost arestat săptămâna trecută în Germania, au anunţat joi poliţia şi parchetul germane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită de către autorităţile germane, a fost arestat în noaptea de 19 spre 20 iunie.

”Suspectul este vizat de un mandat de arestare emis de către autorităţile belgiene cu privire la presupusa susţinere de către acesta a unei organizaţii teroriste în legătură cu atacurile teroriste care au vizat sala de concerte Bataclan”, la Paris, au anunţat parchetul din Saxonia, în estul Germaniei, şi Poliţia Judiciară federală într-un comunicat comun.

Bărbatul, aupra căruia nu s-a găsit vreo armă în momentul arestării, a fost plasat în detenţie în vederea unei predări către Belgia. Parchetul din Saxonia-Anhalt este însărcinat cu procedura.

Poliţiştii i-au luat urma după arestarea în februarie, la Dresda, în Saxonia, a doi alţi cetăţeni bosniaci, într-un caz de trafic de grenade.

La 13 noiemrbie 2015, trei comandouri alcătuite din nouă jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI) au ucis 130 de persoane şi au rănit alte peste 350 de persoane.

Atacurile au avut loc în sala de concerte pariziană Bataclan - 90 de morţi -, pe terase ale mai multor baruri şi restaurante - 39 de morţi - şi în apropiere de Stade de France - un mort.

Ancheta a relevat o celulă jihadistă cu ramificaţii în Europa, în principal în Belgia.

Această celulă a comis atacuri pe aeroport şi în metrou, la Bruxelles, la 22 martie 2016, soldate cu 32 de morţi.

În ancheta cu privire la atentatele de la 13 noiembrie, aproximativ 15 suspecţi sunt vizaţi deja de către justiţia din Franţa, unde urmează să se desfăşoare procesul, după încheierea investigaţiilor, peste aproximativ un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.