Ministrul de Externe, Boris Johnson, a dat asigurări marţi după-amiază că vizita de stat a preşedintelui american va avea loc în continuare în Marea Britanie, în ciuda apelurilor lansate pentru anularea vizitei de către primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, şi liderul liberal-democraţilor Tim Farron, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele zile au crescut apelurile pentru anularea vizitei de stat controversate a preşedintelui Donald Trump în Marea Britanie, după ce acesta a ales să pornească un război al declaraţiilor împotriva primarului londonez Sadiq Khan, în loc să transmită condoleanţe după atentatul terorist de pe London Bridge.

Mai mult, miliardarul republican i-a scos declaraţiile din context primarului londonez, doar pentru a-şi urmări interesele politice şi a promova interdicţia de călătorie împotriva musulmanilor după atentatul terorist de la Londra.

Trump l-a criticat dur pe laburistul Sadiq Khan - primul primar musulman al unei capitale din Uniunea Europeană - după ce acesta i-a îndemnat pe londonezi să nu fie alarmaţi de o prezenţă mărită a poliţiştilor londonezi pe străzile din Londra. Însă, miliardarul republican a susţinut că mesajul de a nu fi alarmaţi a făcut referire la moartea a şapte persoane în urma atentatului terorist revendicat de ISIS.

Boris Johnson i-a dat dreptate primarului londonez în acest război al declaraţiilor iscat cu Trump, dar a susţinut că nu există niciun motiv pentru anularea vizitei acestuia în Marea Britanie, unde ar urma să fie primit şi de regina Elisabeta a II-a.

Liderul liberal-democraţilor l-a catalogat pe preşedintele republican drept o ”ruşine pentru America”.

”Theresa May trebuie să retragă invitaţia la o vizită de stat. Aceasta este un om care ne-a insultat valorilor naţionale într-un moment de introspecţie şi doliu”, a scris Tim Farron într-un mesaj postat pe Twitter.

Primarul Khan a precizat că miliardarul republican se înşeală în legătură cu multe lucruri şi vizita sa de stat nu ar trebui să aibă loc în Marea Britanie.

Preşedintele Trump a lansat în urmă cu o zi un nou atac la adresa primarului londonez, pe care l-a catalogat patetic pentru că a atras atenţia asupra modului în care miliardarul republican i-a scos declaraţiile din context pentru a face un comentariu politic după atentatul terorist de pe London Bridge.

”Scuză patetică din partea primarului Londrei, Sadiq Khan, care a trebuit să se gândească rapid cu privire la declaraţia sa că nu există niciun motiv de alarmare. MSM (presa tradiţională - n.r.) se chinuie multn să vândă asta”, a scris preşedintele american într-un mesaj postat pe Twitter.

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 48 au fost rănite după ce trei atacatori au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuţite în zona Borough Market.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.