Miniştrii de Externe din G7 vor încerca să ajungă la o poziţie comună cu privire la conflictul sirian, înainte ca Rex Tillerson să plece spre Moscova în încercarea de a-i convinge pe liderii ruşi să renunţe la sprijinirea militară a regimului Assad. Însă, militarii ruşi şi sirieni de rang înalt implicaţi în coordonarea operaţiunilor din războiul civil riscă să devină ţinta unor sancţiuni internaţionale, potrivit ministrului britanic de Externe, transmite BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de Stat, Rex Tillerson, se va întâlni şi cu oficiali ai aliaţilor din Orientul Mijlociu înainte de a pleca spre Moscova.

Marea Britanie a sugerat ameninţarea cu sancţiuni în cazul oficialilor militari ruşi şi sirieni implicaţi în coordonarea operaţiunilor regimului Assad.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Aceste sancţiuni vin după presupusul atac chimic asupra civililor din Khan Sheikhoun, care a devenit un punct central pe agenda summitului G7 de la Lucca.

G7 este reprezentat de Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite. La acest summit participă şi reprezentanţii Uniunii Europene.

Unii diplomaţi europeni cred că politica americană nu este clară, întrucât doreşte în acelaşi timp o schimbare a regimului sirian şi distrugerea Statului Islamic.

Ambasadoarea Statelor Unite de pe lângă Naţiunile Unite, Nikki Haley, a declarat că prioritatea preşedintelui este o schimbare de regim în Siria, dar secretarul de stat a precizat că prima prioritate este mai degrabă distrugerea Statului Islamic.

Statele Unite şi Marea Britanie îi acuză pe ruşi de complicitate la moartea civililor din Khan Sheikhoun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.