Boris Johnson şi-a cerut scuze duminică că nu a putut realiza Brexitul pe 31 octombrie, aşa cum promisese şi a susţinut acordul său de ieşire din Uniunea Europeană criticat de Donald Trump, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de o jurnalistă de la Sky News dacă şi-ar cere scuze în faţa membrilor Partidului Conservator pentru că nu şi-a ţinut promisiunea, Johnson a răspuns "bineînţeles". 

Ajuns la putere în iulie, promiţând Brexitul "oricât ar costa" pe 31 octombrie, Boris Johnson a jurat că ar prefera să fie mai degrabă "mort pe fundul unei gropi" decât să ceară o nouă amânare.         

Dar el a trebuit să facă un pas înapoi şi să ceară un nou termen până la 31 ianuarie, acordul său negociat cu Bruxellesul nereuşind să treacă de Parlament.

Şeful guvernului britanic şi-a exprimat duminică "profundele sale regrete".

Liderul conservator l-a criticat de altfel pe preşedintele american Donald Trump, prietenul şi aliatul său, care a apreciat joi la postul de radio britanic LBC, că acordul negociat cu Uniunea Europeană nu ar permite încheierea "unui acord comercial cu Regatul Unit".               

"Nu doresc să-l denigrez pe preşedinte, dar în această privinţă el comite o eroare evidentă. Oricine priveşte acordul nostru poate constata că este un acord excelent", a declarat Boris Johnson.

Boris Johnson a mai declarat că el nu vede "niciun motiv" pentru a prelungi perioada de tranziţie după Brexit dincolo de data prevăzută în decembrie 2020, apreciind că negocierile comerciale "ar trebui să fie extrem de simple".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.