Boris Johnson s-a dus să voteze joi, în alegerile legislative anticipate în care speră să obţină o victorie, împreună cu căţeaua sa, rasa Jack Russel, Dinyl, la fel cum au făcut şi alţi britanici, relatează The Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul conservator în exerciţiu s-a dus la o secţie de votare la Westminster,, la Londra, ţinându-şi căţeluşa în lesă. El a ieşit din secţie după câteva minute şi a îmbrăţişat animalul în faţa camerelor de luat imagini.

Însă nu a fost singurul care s-a dus la vot cu câinele.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Primarul Londrei, Sadiq Khan şi-a adus şi el câţeaua, rasa Labrador, Luna, la secţia de votare. El a pozat lângă ea şi a postat apoi un mesaj video pe Twitter în care îi îndeamnă pe britanici să iasă la vot.

 

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a postat, de asemenea, pe Twitter, o imagine în care ţine un câine în lesă, şi mesajul ”îmi depăşesc frica de câini pentru a susţine Partidul Naţional Scoţian (SNP)”.

De joi dimineaţa, numeroase alte imagini în care apar câini ce pozează în faţa secţiilor de votare (“polling stations”), în Regatul Unit, abundă pe reţele de socializare, cu hashtagul #Dogsatpolligstations (câinii la secţia de votare).

Acest fenomen este în realitate o adevărată tradiţie în această ţară, din secolul al XX-lea, când britanicii profitau de plimbările lor zilnice cu micii lor companioni pentru a se duce la urne.

Această tradiţie a fost propulsată apoi pe Internet, pe reţelele de socializare, prin imagini cu câini cât mai originale şi mai angajate.

Unii britanici au dat dovadă de originalitate şi şi-au luat pisicile, caii sau hamsterii cu ei la secţia de votare.

Ei decompensează astfel în aceste alegeri, al treilea scrutin în patru ani, care vor avea consecinţe hotărâtoare cu privire la Brexit şi la viitorul ţării în următorii ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.