Boris Johnson, fost ministru britanic de Externe, a declarat că atacul lui Donald Trump asupra celor patru membre al Congresului a fost „total inacceptabil”, adăugând că nu înţelege de ce preşedintele american a făcut acele afirmaţii, informează Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este total inacceptabil într-o ţară modernă, multirasială, pe care încerci să o conduci”, a declarat Johnson la o dezbatere a Partidului Conservator găzduită de tabloidul The Sun, deşi a refuzat să numească atacul ca fiind unul rasist.

Este ”atât de interesant să le văd pe alesele «progresiste» democrate din Congres (...) spunând de-acum sus şi tare şi în mod perfid populaţiei Statelor Unite, cea mai mare şi cea mai puternică naţiune de pe Pământ, cum trebuie condus Guvernul nostru”, a scris Trump pe Twitter.

El apreciază că aceste alese sunt ”originare din ţări ale căror Guverne sunt într-o situaţie total catastrofală, cele mai rele, cele mai corupte şi inepte din lume (dacă au un Guvern care funcţionează)”.

De ce nu se întorc ele în aceste locuri, total eşuate şi infestate de criminalitatea din care vin, pentru a ajuta la repararea lor?”, continuă şeful statului american, fără să citeze nume.
�Se pare că el se referă la tinere alese în Congres precum Alexandria Ocasio-Cortez, la New York, la Ilhan Omar, în Minnesota, sau la Rashida Tlaib, în Michigan. Dintre acestea, doar Ilhan Omar nu s-a născut în SUA.

După ce a fost întrebat dacă aceste comentarii ale lui Trump sunt rasiste, Johnson a declarat: „Puteţi vedea din ce am spus ce părere am despre comentariile lui Trump. Pur şi simplu nu poţi folosi acest tip de limbaj”.

Dezbaterea dintre Boris Johnson şi Jeremy Hunt, rivalul său în cursa pentru conducerea Partidului Conservator şi automat pentru funcţia de premier britanic a fost una liniştită, în care candidaţii s-au aprobat reciproc mai mult decât s-au contrazis. Johnson a afirmat la un moment dat: „Îmi place cum vorbeşti Jeremy”. Hunt a răspuns: „Bun, bun. Alătură-te cabinetului meu, Boris”.

Johnson sugerase anterior că un acord comercial post-Brexit cu Statele Unite ar reprezenta o oportunitate pentru a ridica standardele agriculturii americane.

Johnson a precizat însă că nu ar accepta pui trataţi cu clor importaţi din SUA pe pieţele britanice, un subiect controversat printre votanţii britanici.

„Nu sunt în favoarea importării elementelor care implică standarde scăzute privind tratamentul animalelor sau al igienei”, a precizat el.

„Ar trebui să folosim un acord comercial pentru a ridica standardele lor pentru a le alinia cu ale noastre”, a afirmat Johnson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.