Marea Britanie urmează să-şi stabilească noua strategie energetică naţională săptămâna viitoare, pe fondul ”incertitudinii globale” cauzate de invadarea Ucrainei de către Rusia, care generează ”creşterea preţului petrolului”, potrivit premierului britanic Boris Johnson, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Johnson a subliniat necesitatea ”de a fi pregătiţi” atunci când Marea Britanie se va confrunta cu creşterea preţurilor, în cadrul unei întâlniri la Abu Dhabi, miercuri.

”Ceea ce face Putin în Ucraina provoacă incertitudine globală şi o creştere a preţului petrolului. Aceasta afectează curţile din Marea Britanie. Toată lumea poate vedea efectul creşterii preţurilor la gaze”, a spus Johnson.

Săptămâna viitoare, guvernul Regatului Unit îşi va stabili strategia energetică naţională, potrivit lui Johnson, care va viza un ”salt masiv înainte în ceea ce priveşte sursele regenerabile, mai multă energie nucleară” şi o utilizare mai eficientă a hidrocarburilor din Marea Britanie.

Premierul a spus că nu vizitează Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită doar datorită rezervelor de ţiţei, ci a argumentat că sunt ”unii dintre cei mai mari investitori aici, în Golf, în sursele regenerabile din Marea Britanie în parcurile noastre eoliene”.

Regatul Unit trebuie ”să dubleze ritmul construcţiei noastre de parcuri eoliene”, a subliniat premierul.

”Când ne uităm la dependenţa pe care Occidentul a creat-o în special de hidrocarburile, de petrolul şi gazele lui Putin, putem vedea ce greşeală a făcut, pentru că Putin a fost capabil să şantajeze Occidentul, să ţină economiile occidentale ostatice pentru răscumpărare”, a precizat oficialul britanic.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.