Noul premier britanic Boris Johnson a promis „începutul unei noi epoci de aur”, în primul său discurs ţinut în faţa Camerei Comunelor, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind în faţa parlamentarilor, Johnson a declarat că guvernul său va veni cu energie la masa negocierilor pentru Brexit.

El a precizat că ar prefera să părăsească UE cu un acord şi a adăugat că va lucra pentru a se asigura că acest lucru se va întâmpla. Johnson a afirmat, însă, că acordul negociat de fostul premier Theresa May cu UE este „inacceptabil pentru Parlament şi pentru această ţară”.

Johnson i-a asigurat pe cetăţenii UE care locuiesc în Marea Britanie că pot fi siguri de dreptul lor de a locui în ţară. În ceea ce priveşte imigraţia, el a afirmat că doreşte să doreşte să schimbe sistemul şi că va cere Comitetului privind Consilierea pe probleme de Migraţie să vină cu noi propuneri.

Liderul opoziţiei, laburistul Jeremy Corbyn, a răspuns discursului lui Johnson: „Ţara este profund îngrijorată că prim-ministrul se supraestimează. Oamenii nu au încredere că acest prim-ministru poate lua decizia corectă pentru majoritatea cetăţenilor din această ţară câtă vreme el promovează reducerea taxelor pentru cei mai bogaţi, cei care susţin financiar propriul său partid”.

Corbyn i-a cerut, de asemenea, lui Johnson să excludă „odată pentru totdeauna că NHS (sistemul de sănătate) va face parte dintr-un acord comercial cu Trump şi SUA”.

Johnson a răspuns: „Sub nicio circumstanţă nu vom fi de acord cu un acord comercial care va implica şi NHS”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.