Bombardiere americane de tip B-52 au survolat simbolic Stockholm vineri, la altitudine joasă, în cadrul intensificării exerciţiilor comune organizate în vederea aderării Suediei la NATO, potrivit armatei suedeze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însoţiţi de avioanele de vânătoare Gripen ai Forţelor Aeriene Suedeze, două avioane de tip B-52 ale Forţelor Aeriene ale SUA au survolat capitala nordică în jurul orei locale 12.15, ora locală (13.15, ora României).

Exerciţiile cu celebrii bombardieri strategici americani au avut loc deja în trecut şi încă o dată recent. În schimb, este prima dată când se organizează o survolare de acest tip, a declarat Therese Fagerstedt, purtătoare de cuvânt a armatei suedeze.

”Este un tip de exerciţiu care are şi mai mult sens acum”, a afirmat ea pentru AFP.

De la anunţarea candidaturii Suediei şi Finlandei la aderarea la NATO în luna mai, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, Statele Unite şi alte puteri occidentale au înmulţit exerciţiile şi semnele de reasigurare militară în ultimele luni. O mare navă americană de asalt amfibie, USS Kearsarge, a ancorat la începutul lunii iunie în centrul Stockholmului, înainte de organizarea unor exerciţii maritime în larg.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.