Bomba dezamorsată în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia ar fi conţinut un kilogram de explozibili şi şrapnel, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de Russia Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bomba se afla într-o geantă neagră lăsată pe peron.

„Dispozitivul a fost dezamorsat de specialişti la timp, nu sunt victime”, se arată într-un comunicat al Directoratului Serviciului Federal de Securitate din Sankt Petersburg.

Autorităţile au descoperit dispozitivul la scurt timp după ce o explozie produsă într-o garnitură de metrou care circula între staţiile Piaţa Senaia la Tehnologiceski Institut a provocat moartea a 10 persoane şi rănirea altor 37.

Rusia a fost ţinta unor atacuri lansate de militanţi ceceni în trecut. Lideri rebeli ceceni au ameninţat frecvent cu noi atacuri şi cel puţin 38 de persoane au fost ucise în 2010, când două femeie kamikaze au detonat bombe în garnituri de metrou pline, la Moscova. 

Din anul 2000 până în prezent, rebelii ceceni au ucis 1.130 de persoane în atentate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.