Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost internat la un spital militar, în urma unui accident domestic, o căzătură fără urmări grave, scrie presa braziliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de extremă dreapta ”a căzut în (reşedinţa oficială a şefului statului) Palatul Alvorada. El a primit primul ajutor de la echipa medicală a preşedinţiei Republicii şi a fost condus la spitalul forţelor armate”, a anunţat luni serviciul de comunicare al Executivului într-un mesaj publicat de portalul de ştiri G1.

Potrivit presei, el s-ar fi lovit la cap, alunecând în cadă.

Jair Bolsonaro “a fost supus unei tomografii computerizate a craniului, care nu a depistat vreo modificare”, a precizat aceaşi sursă. Preşedintele urma să fie spitalizat între şase şi 12 ore, a adăugat serviciul de comunicare pe G1.

Şeful serviciilor de securitate din cadrul Guvernului, Augusto Heleno, a ajuns la spital la scurt timp după convoiul prezidenţial. El a declarat pentru postul de televiziune Globo că Jair Bolsonaro se simte ”bine”, dar că rămâne sub observaţie.

Jair Bolsonaro evoca la începutul lui decembrie ”posibilitatea” de a suferi de un cancer de piele, în urma unor examene dermatologice la un spital în Brasilia.

Însă echipa medicală de la preşedinţie a efectuat o biopsie şi a exclus orice suspiciune cu privire la un cancer de piele.

Sănătatea preşedintelui brazilian, un fost militar în vârstă de 64 de ani, face obiectul unor îngrijorări, după ce a fost atacat cu arma albă în septembrie 2018, în plină campanie electorală.

Înjunghiat în abdomen, el a scăpat cu viaţă şi a fost supus mai multor operaţii chirurgicale, ultiam în septembrie, la un an de la atentat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.