Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro i-a răspuns lui Leonardo DiCaprio după ce actorul şi ecologistul de la Hollywood a încurajat tinerii ţării să voteze la alegerile de la sfârşitul acestui an, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Brazilia găzduieşte Amazonul şi alte ecosisteme critice pentru schimbările climatice”, a postat DiCaprio pe Twitter joi.

"Ceea ce se întâmplă acolo contează pentru noi toţi, iar votul tinerilor este esenţial pentru a conduce schimbarea pentru o planetă sănătoasă”, a adăugat el.

Bolsonaro, care a redus protecţia mediului, a răspuns cu sarcasm.

"Mulţumesc pentru sprijinul tău, Leo! Este foarte important ca fiecare brazilian să voteze la următoarele alegeri", a scris pe Twitter liderul de extremă dreapta, care a preluat mandatul în 2019.

"Oamenii noştri vor decide dacă vor să ne păstreze suveranitatea pe Amazon sau să fie conduşi de escroci care servesc intereselor străine speciale”, a scris Bolsonaro.

DiCaprio este un campion al protecţiei mai mari pentru pădurea tropicală amazoniană, donând 5 milioane de dolari (4,1 milioane de lire sterline) eforturilor de conservare în 2019.

Bolsonaro s-a confruntat cu critici pe scară largă pentru politicile de mediu ale guvernului său şi a fost acuzat că a permis accelerarea defrişărilor din regiune.

Ecologiştii l-au învinovăţit pe dl Bolsonaro şi guvernul său pentru că au închis ochii cu privire la fermierii şi tăietorii de lemne care defrişează terenurile din Amazon, care este cea mai mare pădure tropicală din lume.

Liderul ţării a slăbit protecţia mediului pentru regiune şi a susţinut că guvernul ar trebui să exploateze zona pentru a reduce sărăcia.

Potrivit datelor guvernamentale din satelit, numărul copacilor tăiaţi în Amazonul brazilian în ianuarie a acestui an a depăşit cu mult defrişările din aceeaşi lună a anului trecut.

Suprafaţa distrusă a fost de cinci ori mai mare decât în ​​2021 - cel mai mare total din ianuarie de când au început înregistrările în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.