Preşedintele Boliviei, Evo Morales, a anunţat miercuri seara deschiderea unei noi academii militare de apărare, care va oferi studenţilor cursuri pentru combaterea influenţei americane asupra ţărilor dezvoltate, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Morales susţine că scopul acestor cursuri este realizarea unui studiu despre imperialism şi consecinţele sale.

De asemenea, preşedintele bolivian a explicat că academia militară va încerca să neutralizeze influenţa Şcolii Militare Americas din Georgia, care i-a antrenat pe militarii aliaţilor Statelor Unite în timpul Războiului Rece.

Ulterior, o parte dintre absolvenţi au comis abuzuri grave împotriva drepturilor omului în mai multe regiuni din America Latină.

Noua academie militară este bazată în localitatea Santa Cruz, situată în estul Boliviei. Ea va avea iniţial 100 de studenţi.

”Şcoala Anti-imperialistă caută să conserve viaţa spre deosebire de Şcoala Americas, care a spălat creierele militarilor şi i-a făcut să creadă că inamicul este reprezentat de către popor”, a declarat ministerul Apărării din Bolivia, Remyi Ferreira.

Antrenamentul va încerca să-i ajute pe soldaţi să identifice ameninţările cheie la adresa suveranităţii naţionale a statului bolivian.

Preşedintele Evo Morales a avut în ultimii opt ani o relaţie tensionată cu Statele Unite.

În America Latină, o parte din militarii antrenaţi de Şcoala Americas au comis cele mai grave abuzuri împotriva drepturilor omului din regiune.

Printre ei se numără doi militari argentinieni, care au condus junta de la finele anilor '70. Activiştii acuză acest executiv militar de uciderea a peste 30.000 de oponenţi de extremă-stânga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.