Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a vorbit, sâmbătă, cu omologul său ucrainean DmItro Kuleba. Cei doi s-au întâlnit recent la Kiev, în 24 aprilie, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui raport al purtătorului de cuvânt al departamentului american, Ned Price, Blinken l-a informat pe Kuleba cu privire la planurile pentru vizitele guvernului american la Lviv săptămâna aceasta şi la Kiev, înainte de o eventuală întoarcere a diplomaţilor americani în ţară.

Blinken "a subliniat sprijinul puternic al Statelor Unite pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în faţa agresiunii brutale a Rusiei", a spus Price.

Cei doi au discutat, de asemenea, o cerere de 33 de miliarde de dolari adresată Congresului de către administraţie, pentru ajutor de securitate, economic şi umanitar pentru a ajuta Ucraina să "câştige războiul inadmisibil al Kremlinului”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.