Bilanţul zilnic al morţilor din cauza covid-19 în Statele Unite a început să crească puternic - după două zile de scădere -, cu 1900 de decese într-o zi, a anunţat Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această creştere - cu 1.894 de morţi până marţi la ora locală 20.30 (miercuri, 3.30, ora României) - creşte bilanţul la 82.246 de morţi de la începutul epidemiei în Statele Unite.

Bilanţul zilnic al morţilor a scăzut duminică şi luni sub pragul de 1.000, pentru prima oară de la începutul lui aprilie.

CERCETĂTORII ESTIMEAZĂ PESTE 147.000 DE MORŢI PÂNĂ ÎN AUGUST

Pe de altă parte, peste 147.000 de oameni at putea să moară din cauza covid-19, în Statele Unite, până la începutul lui august, în contextul în care măsurile de izolare sunt relaxate în mod treptat, au anunţat marţi cercetători de la Universitatea din Washington, ale cărei proiecţii sunt citate adesea de Casa Albă, relatează Reuters.

Este vorba despre o revizuire în creştere a bilanţului - cu peste 10.000 de morţi în plus - faţă de proiecţii comunicate săptămâna trecută de către Institutul de Măsurare şi Evaluare Sanitară (IHME) al Universităţii din Washington.

Acest raport susţine îndemnuri la prudenţă ale unor experţi sanitari.

Doctorul Anthony Fauci, unul dintre principalii consilieri ai Casei Albe, a avertizat marţi, într-o audiere în Senat, că o redeschidere prematură a economiei ar putea antrena o suferinţă şi morţi inutile.

RESTAURANTE DESCHISE ÎN ANUMITE ZONE DIN CALIFORNIA

Pe de altă parte, restaurante din şase comitate din California pot să primească din nou clienţi în sala de masăi, iar birouri în tot statul pot fi redeschise în anumite condiţii, a anunţat marţi guvernatorul Californiei Gavin Newsom, relatează Reuters.

Gavin Newsom, care a ezitat să relaxeze restricţiile impuse în vederea unei opriri a răspândirii noului coronavirus, a apreciat într-o conferinţă de presă că este o ”greşeală” să se promită prea mult în privinţa ieşrii din izolare.

Guvernatorul democrat exclude pentru moment o autorizare a reluării activităţii saloanelor de cofură şi sălilor de sport.

Această relaxare vizează măsuri impuse în martie în lupta împotriva epidemiei şi intervine în timp ce numărul infecţiilor pare să se stabilizeze în California - cel mai populat stat american.

Guvernatorul le permite însă guvernelor locale să hotărască să menţină sau nu restricţii mai stricte.

Oficiali sanitari din zone puternic populate - ca Los Angelesul sau Golful San Francisco - pledează în favoarea unei menţineri a izolării.

California autorizează, de asemenea, comitate în care care bilanţul zilnic al contaminării se află în scădere să ceară permisiunea de a deschide mai multe afaceri.

Şase comitate din nordulstatului - Butte, El Dorado, Lassen, Nevada, Placer şi Shasta - au primit marţi permisiunea de a redeschide restaurante în vederea servirii în sedii, cu condiţia să reamenajeze şi să permită respectarea distanţării sociale atât în sala de mese, cât şi la bucătărie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.