Cel puţin 162 de persoane au murit şi alte sute au fost rănite în urma cutremurului de magnitudinea 5,6 care a lovit, luni, oraşul Cianjur din provincia indoneziană Java de Vest, a declarat guvernatorul regional Ridwan Kamil, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul iniţial era de cel puţin 62 de morţi, potrivit datelor oferite de Agenţia Naţională de Atenuare a Efectelor Dezastrelor din Indonezia (BNPB).

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km, potrivit datelor furnizate de US Geological Survey.

Zeci de oameni au fost duşi la spital, mulţi fiind trataţi afară.

Salvatorii au lucrat până noaptea pentru a încerca să îi găsească pe cei care se credea că sunt încă prinşi sub clădirile prăbuşite.

Regiunea în care s-a produs cutremurul este dens populată şi predispusă la alunecări de teren, casele fiind prost construite.

Kamil a declarat pentru presa locală că aproximativ 326 de persoane au fost rănite în urma cutremurului, menţionând că ”majoritatea dintre ele au suferit fracturi după ce au căzut în ruine”.

El a avertizat că unii rezidenţi au rămas ”prinşi în locuri izolate” şi a spus că oficialii estimează că ”numărul răniţilor şi al morţilor va creşte cu timpul”.

Guvernatorul provinciei Java de Vest a adăugat că peste 13.000 de persoane au fost strămutate în urma dezastrului, iar BNPB a precizat că peste 2.200 de case au fost avariate în urma seismului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.