Incendiul care a izbucnit joia trecută la Institutul Central de Cercetare al Forţelor de Apărare Aerospaţială din oraşul rusesc Tver, la 160 km de Moscova, s-a soldat cu moartea a 17 persoane, potrivit unui nou bilanţ întocmit luni, de autorităţile regionale, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest moment, din păcate, numărul confirmat de decese a crescut la 17 persoane, dintre care cinci au fost identificate”, a anunţat administraţia regiunii Tver într-un comunicat, adăugând că lucrările continuă pentru curăţarea străzilor.

Informaţiile preliminare indicau că 6 persoane au murit.

Televiziunea rusă a difuzat imagini cu fum negru ridicându-se deasupra clădirii cu patru etaje galbene şi maro a institutului, despre care Ministerul rus al Apărării precizează că efectuează cercetări în domeniul apărării aerospaţiale şi legate de noile sisteme de apărare aeriană.

Agenţia de ştiri de stat TASS a comunicat, joi, că un scurtcircuit al reţelei electrice ar fi fost cauza incidentului. Incendiile mortale, adesea din cauza instalaţiilor electrice proaste sau a nerespectării standardelor de siguranţă, sunt frecvente în Rusia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.