Numărul persoanelor ucise în atacul rus cu rachete asupra unei clădiri rezidenţiale din Odesa a crescut la cel puţin 21, potrivit autorităţilor locale, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei militare a Odesei, Serghei Bratciuk, a declarat unei televiziuni ucrainene că 21 de oameni au fost confirmaţi ca fiind ucişi. Un băiat de 12 ani se află printre morţi, a adăugat el.

Anterior, serviciile de siguranţă ucrainene anunţau un bilanţ de 19 morţi. Doi copii se aflau printre cei morţi şi alţi şase printre zecile de răniţi, au spus oficialii.

Autorităţile au mai spus că 41 de persoane au fost salvate din clădirea de apartamente în care locuiau 152 de oameni.

Rachetele "foarte grele şi foarte puternice" au fost lansate din aeronave care au zburat dinspre Marea Neagră, a spus Bratciuk. El a afirmat: "Cel mai rău scenariu s-a adeverit şi două aeronave strategice au venit în regiunea Odesa".

Kremlinul a negat că ar fi vizat civili. "Aş vrea să vă reamintesc cuvintele preşedintelui conform cărora forţele armate ruse nu vizează ţinte civile", a declarat jurnaliştilor, în cursul zilei de vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.