Furtuna Ciaran, de o intensitate istorică, s-a abătut joi asupra Europei de Vest, provocând moartea a şase persoane şi obligând autorităţile să închidă şcoli, aeroporturi şi servicii de transport feroviar, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Franţa, un şofer de camion a fost ucis după ce un copac a căzut peste el, în timp ce un al doilea deces a fost raportat în Le Havre, potrivit autorităţilor. Este vorba de un bărbat în vârstă de 70 de ani, care a murit după ce a căzut de la balcon. Bărbatul a căzut în gol, de la o înălţime de 5 metri. Potrivit presei locale, o rafală violentă de vânt a smuls balustrada balconului în timp ce bărbatul încerca să închidă obloanele.

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a declarat reporterilor că 15 persoane, inclusiv şapte pompieri, au fost rănite, una dintre persoane fiind în stare gravă la Roubaix, în nordul Franţei.

Căderile de copaci provocate de rafalele violente de vânt au fost cauza unor accidentelor mortale şi în Belgia, unde au fost două victime. În oraşul flamand Gent, un copil de 5 ani care se juca afară a fost rănit de crengile căzute şi a murit la spital câteva ore mai târziu. Într-un incident separat, o femeie în vârstă de 64 de ani, venită în vizită din Germania, a fost de asemenea ucisă într-un parc din oraş. Fiica ei, în vârstă de 31 de ani, a fost grav rănită.

Căderea unor copaci a provocat, de asemenea, moartea unei femei în capitala spaniolă Madrid şi a alteia în sudul Olandei, au declarat serviciile locale de urgenţă şi poliţia.

În Franţa, 1,2 milioane de gospodării au rămas fără electricitate. Autorităţile din Finistere, în Bretania, au îndemnat oamenii să rămână acasă şi să evite să iasă, în condiţiile în care rafalele de vânt au atins viteza de 207 km/h, generând valuri de 20 de metri în largul coastei.

Furtuna Ciaran, care urmează după furtuna Babet de acum două săptămâni, a fost determinată de un curent puternic care a venit dinspre Atlantic, declanşând ploi abundente şi vânt deosebit de puternic, care au provocat deja inundaţii semnificagtive în Irlanda de Nord şi în unele părţi ale Marii Britanii.

În plus, o nouă furtună ar urma să lovească Europa până sâmbătă. După Ciaran, care a provocat joi cel puţin şase morţi în Europa, urmează Domingos. Acest nou ciclon urmează să lovească Franţa sâmbătă, potrivit Météo-France. Furtuna va afecta însă în principal Spania şi va avea un impact mult mai redus asupra Franţei decât Ciaran, dar va fi însoţiăt de precipitaţii destul de importante şi de valuri mari pe coaste.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.