Autorităţile ecuadoriene au revizuit marţi bilanţul cutremurului devastator, care se ridică în acest moment la 480 de morţi şi 2.560 de răniţi, în timp ce echipele de intervenţie continuă să caute supravieţuitori sub ruinele din mica ţară sud-americană, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La trei zile după seismul devastator, salvatorii încă caută supravieţuitori, în timp ce organizaţiile nonguvernamentael au intervenit în Ecuador pentru a oferi ajutor victimelor.
Sute de pompieri, poliţişti, militari şi salvatori din Ecuador, Venezuela, Columbia, Mexic, Chile şi Spania scormonesc printre ruinele oraşelor de pe coasta Ecuadorului, care au fost cele mai afectate de cutremur.
Printre cei norocoşi se numără şi o femeie, care a fost găsită în viaţă sub dărâmăturile unui centru comercial din oraşul Manta.
”Până acum şi-au pierdut viaţa 480 de persoane, iar alte 2.560 au fost rănite. Avem peste 2.000 de persoane care suntb încă căutate, iar doar 300 dintre cei dispăruţi au fost găsiţi de salvatori. Luni am avut 654 de salvatoir, iar mai mulţi vor ajunge”, a precizat ministrul de Interne Diego Fuentes.
Anterior, autorităţile au anunţat un bilanţ de 272 de morţi şi peste 2.500 de răniţi, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 care a avut loc sâmbătă seara, la ora locală 18.58 (duminică, 02.58, ora României) în apropiere de Muisne, un oraş de pe coasta de nord a acestei ţări din America Latină.
Autorităţile au confirmat că au fost înregistrate peste 160 de replini în apropierea Pedernales, iar starea de urgenţă a fost declarată în şase provincii ale ţării.
Drumuri importante rămân închise în zonele puternic afectate de seism.
Pe de altă parte, Guvernul canadian a anunţat că doi cetăţeni canadieni se află printre victimele cutremurului din Ecuador.
Ministerul canadian de Externe s-a declarat, într-un comunicat, "profund întristat de pierderea tragică de vieţi" în acest seism.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.