Executivul de la Quito a anunţat că bilanţul cutremurului devastator care a lovit coasta Ecuadorului duminică a crescut la 272 de morţi şi peste 2.500 de răniţi, în timp ce supravieţuitorii s-au adăpostit lângă ruinele lăsate în urmă de seismul cu o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele Jorge Glas anunţa anterior un bilanţ de 238 de morţi şi peste 1.500 de răniţi, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 care a avut loc sâmbătă seara, la ora locală 18.58 (duminică, 02.58, ora României) în apropiere de Muisne, un oraş de pe coasta de nord a acestei ţări din America Latină.

Preşedintele Rafael Correa şi-a scurtat vizita oficială din Italia pentru a conduce echipele de intervenţie din ţară.

”Prioritatea noastră imediată este să salvăm oamenii prinşi sub dărâmături. Totul poate să fie reconstruit, însă vieţile nu pot fi recuperate şi asta este cea mai mare durere”, a precizat Correa.

Oraşele litorale din apropierea epicentrului au fost cele mai lovite de seism, iar staţiunea turistică Pedernales este acum o ruină, unde casele pastelate au fost făcute una cu pământul.

Martorii îşi amintesc zguduirile violente, care au fost urmate de prăbuşirea imediată a clădirilor.

”Puteai să auzi oamenii ţipând după ajutor din mijlocul ruinelor. Era o farmacie în care oamenii au rămas blocaţi şi nu am putut face nimic pentru ei”, a spus Agustin Robles.

Autorităţile au confirmat că au fost înregistrate peste 160 de replini în apropierea Pedernales, iar starea de urgenţă a fost declarată în şase provincii ale ţării.

Drumuri importante rămân închise în zonele puternic afectate de seism.

Pe de altă parte, Guvernul canadian a anunţat că doi cetăţeni canadieni se află printre victimele cutremurului din Ecuador.

Ministerul canadian de Externe s-a declarat, într-un comunicat, "profund întristat de pierderea tragică de vieţi" în acest seism.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.