Statele Unite înregistrează 1.514 noi decese din cauza covid-19 în 24 de ore - un bilanţ zilnic în scădere a doua zi consecutiv, potrivit Universtităţii Johns Hopkins, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această universitate americană de medicină, ale cărei bilanţuri fac referinţă, a anunţat 1.920 de morţi sâmbătă şi 2.108 vineri.

Statele Unite sunt cea mai afectată ţară de covid-19 - cu 22.000 de decese şi cel puţin 555.000 de cazuri confirmate.

Situaţia este extrem de gravă în statul New York - epicentrul maladiei - cu peste 9.000 de morţi, dintre care aproape 7.000 în oraşul New York.

”Nu vedem o scădere importantă, este doar o stabilizare”, a estimat guvernatorul statului, Andrew Cuomo.

Statele Unite sunt blocate de restricţiile implementate în vederea opririi epidemiei.

”Este o ciumă cum ţara noastră n-a mai văzut vreodată, dar vom câştiga bătălia, vom câştiga războiul”, a declarat preşedintele american Donald Trump într-un mesaj video de Paşte, postat pe Twitter.

RELAXAREA IZOLĂRII DE LA 1 MAI

Pe de altă parte, administraţia americană a făcut din 1 mai data-ţintă a relaxării măsurilor de izolare - însă nu garantează atingerea acestui obiectiv, a anunţat duminică directorul Food and Drug Administration (FDA).

”Vedem lumina la capătul tunelului”, a declarat Stephen Hahn la ABC News.

Însă numeroşi factori este necesar să fie luaţi în calcul în vederea stabiliriidatei la care vor putea fi relaxate restricţiile, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.