Bilanţul morţilor din cauza noului coronavirus în Statele Unite a crescut cu aproape 2.000 într-o zi, la 40.661, potrivit unui bilanţ prezentat de Universitatea de referinţă Johns Hopkins, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această creştere a deceselor înregistrate duminică - cu 1.997 de morţi - este uşor mai mare decât cea înregistrată cu o zi înainte - 1.891.

Noul coronavirus a ucis 37.702 de oameni în Statele Unite, iar 720.630 de contaminări au fost confirmate, a anunţat, pe de altă parte, tot duminică, Centrele americane de controlul şi prevenirea biolilor (CDC), relatează Reuters.

Bilanţul CDC include date înregistrate până sâmbătă la ora 20.00 GMT (23.00, ora României) şi nu include toate cazurile raportate în Statele Unite, unde bilanţul urmează să fie actualizată luni.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de pandemie - iar numărul morţilor s-a dublat într-osăptămână.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.