Numărul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut în Germania la 157.641, iar bilanţul morţilor la 6.115, a anunţat miercuri Institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul zilnic al contaminărilor a crescut cu 1.304 cazuri, iar aldeceselor cu 202, precizează RKI.

Pe de altă parte, purtarea măştilor în magazine devine obligatorie, începând de miercuri în întreaga Germania, relatează AFP.

La Berlin, purtarea măştii la magazin devine obligatorie după ce a fost impusă deja în transportul în comun, a anunţat viceprimarul capitalei, Andreas Geisel.

Celelalte 16 landuri au impus deja această măsură săptămâna trecută.

Odată cu luarea deciziei şi la Berlin, purtarea măştii la magazin devine obligatorie în toată Germania.

Această obligaţie de acoperire a nasului şi gurii a fost impusă în urma unui vot, marţi, în Senatul Berlinului. Eşarfele sunt, de asemenea, autorizate.

Autoritatea sanitară germană îndeamnă populaţia să rămână prudentă cu privire la epidemie.

Guvernul Angelei Merkel şi reprezentanţi ai landurilor se întâlnesc joi în vederea unor decizii - aşteptate la 6 mai - cu privire la eventuale noi măsuri de ieşire din izolare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.