Autorităţile americane au revizuit bilanţul la trei morţi în urma atacului armat care a vizat o şcoală primară din localitatea San Bernardino, situată la aproximativ 95 de kilometri de Los Angeles. Cele trei persoane care şi-au pierdut viaţa sunt principalul suspect şi soţia acestuia, precum şi un elev cu nevoi speciale, care a murit în spital ca urmare a rănilor suferite în timpul atacului armat, transmite BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatorii susţin că principalul suspect şi-a împuşcat mortal soţia, care era învăţătoare la şcoala primară din San Bernardino.

Ulterior, acesta a împuşcat doi elevi care erau în spatele învăţătoarei, după care s-a sinucis. 

Atacul armat a avut loc în jurul orei locale 10.30 (20.30 ora României) la North Park Elementary School din San Bernardino.

De asemenea, principalul suspect a fost identificat drept Cedric Anderson (53 de ani), care a reuşit să obţină acces în şcoală ca vizitator, dar şi-a ţinut arma ascunsă până ce a intrat în sala unde soţia sa preda în faţa a 15 elevi cu nevoi speciale din San Bernardino.

El şi-a ucis pe loc soţia, identificată drept Karen Elaine Smith.

Ulterior, un elev de opt ani a murit din cauza rănilor suferite, deşi un elicopter a intervenit imediat pentru a-l transporta la spital. Copilul a fost identificat drept Jonathan Martinez.

Între timp, un elev în vârstă de nouă ani rămâne internat în stare stabilă într-un spital din San Bernardino.

Şcoala a fost imediat evacuată în urma atacului armat, iar aproximativ 600 de elevi au fost transportaţi cu autobuzul la liceul Cajon.

San Bernardino a fost, în decembrie 2015, scena unui atac jihadist, soldat cu 14 morţi şi zeci de răniţi. Cuplul de terorişti Syed Rizwan Farook şi Tashfeen Malik a deschis focul la un training a fucţionarilor din San Bernardino, care erau colegii de muncă ai lui Farook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.