Autorităţile australiene au revizuit bilanţul la patru morţi, printre care se numără inclusiv un copil, şi peste 20 de persoane rănite, după ce un suspect şi-a condus maşina în mod intenţionat într-o mulţime din metropola Melbourne. Momentan, anchetatorii exclud varianta unui atac terorist, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că agresorul era urmărit înainte de incident de mai multe maşini de poliţie şi conducea haotic pe străzile din zona centrală a metropolei Melbourne. Apoi, acesta a a accelerat şi a intrat direct într-o zonă pietonală aglomerată.

Autorităţile australiene au intervenit pentru a opri maşina agresorului, iar acesta din urmă a fost împuşcat în umăr, târât de la volan şi arestat. Se pare că suspectul arestat este un tânăr de 26 de ani, implicat anterior în incidente de violenţă domestică. De asemenea, acesta era căutat deja de către poliţiştii locali pentru înjunghierea unei persoane.

O cameră de supraveghere a surprins cum mai mulţi pietoni s-au aruncat într-un magazin din apropiere, pentru a scăpa din calea maşinii agresorului.

”Am auzit cum oamenii se zbăteau pentru a scăpa cu viaţă şi ţipau, apoi toate ţipetele şi plânsetele au început să se stingă”, a explicat Sharn Baylis.

De asemenea, martora a susţinut că a încercat să resusciteze un bărbat grav rănit.

”Cred că era absolut în zadar. Gravitatea rănilor sale, probabil era cel mai rănit dintre toţi”, a declarat locuitoarea din Melbourne.

Printre morţi se număr şi un copil, iar alţi patru minori, inclusiv un bebeluş în vârstă de trei luni, sunt trataţi de medici la Spitalul Regal pentru Copii din Melbourne.

”Nu vorbim de un incident terorist”, a menţionat comisarul de poliţie Graham Ashton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.