Autorităţile suedeze au anunţat că o femeie în vârstă de 60 de ani şi-a pierdut viaţa vineri dimineaţă, în urma rănilor suferite în atentatul care a zguduit la începutul lunii aprilie capitala Stockholm. Moartea acesteia aduce bilanţul la cinci morţi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O femeie de aproximativ 60 de ani, care primea îngrijiri medicale într-un spital din sudul ţării pentru rănile suferite în timpul atacului terorist de pe Drottninggatan, a murit în dimineaţa zilei de 28 aprilie”, se arată într-un comunicat al poliţiei din Suedia.

Principalul suspect în urma atentatului este un cetăţean uzbek, care a comunicat înainte de atac cu mai mulţi membri ai Statului Islamic.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Rahmat Akilov a intrat pe 7 aprilie cu un camion furat în mulţimea din faţa Ahlens Mall, un centru comercial situat pe o arteră aglomerată a metropolei Stockholm.

În vârstă de 39 de ani, acesta a solicitat rezidenţă permanentă în 2014, dar cererea sa a fost respinsă în iunie 2016 şi în decembrie 2016 a fost informat că are la dispoziţie patru săptămâni pentru a pleca voluntar din Suedia.

Însă, atacatorul uzbek a fi reuşit, însă, să iasă de pe radarul autorităţilor suedeze, până la atentatul de la Stockholm.

Acesta a fugit acoperit de sânge şi cioburi de la locul atacului, fiind arestat după doar câteva ore într-o sububie din capitala Suediei.

Autorităţile nu au precizat care este naţionalitatea ultimei persoane decedate ca urmare a rănilor suferite în atacul din Stockholm.

Iniţial, patru persoane - un britanic, un belgian şi doi suedezi - au fost ucise în acest atac, dus la capăt cu un camion furat. În vreme ce alte cinsprezece persoane, inclusiv o româncă, au fost rănite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.