Preşedintele american Joe Biden şi soţia sa, Jill Biden, vor merge vineri la Rolling Fork, un oraş din Mississippi (sud) recent devastat de o tornadă, a anunţat miercuri Casa Albă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, cuplul prezidenţial va „repeta angajamentul de a sprijini oamenii din Mississippi atât timp cât este nevoie”, după trecerea devastatoare a tornadelor care au ucis cel puţin 25 de persoane şi au provocat pagube imense.

Joe şi Jill Biden vor vorbi cu serviciile de salvare, aleşii şi locuitori, potrivit Casei Albe.

Rolling Fork, o municipalitate de aproximativ 2.000 de locuitori, a fost puternic lovită vinerea trecută de aceste tornade care au străbătut Mississippi de la vest la est pe mai bine de 150 km.

Acolo au murit 13 oameni, iar oraşul a suferit pagube considerabile.

Joe Biden a ordonat duminică distribuirea ajutoarelor federale, care sunt folosite pentru locuinţe temporare, reparaţii şi împrumuturi avantajoase pentru a acoperi pierderile proprietăţilor neasigurate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.