Preşedintele Joe Biden a declarat luni că scurta revoltă a mercenarilor ruşi împotriva Kremlinului face parte dintr-o luptă în cadrul sistemului rusesc şi că Statele Unite şi aliaţii lor nu sunt implicaţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Biden a oferit o evaluare prudentă a evenimentelor în curs de desfăşurare, în încercarea de a evita inflamarea tensiunilor cu Rusia, ţară înarmată nuclear, în timp ce a oferit un sprijin occidental ferm Ucrainei în încercarea acesteia de a respinge invadatorii ruşi.
"Am spus clar că nu am fost implicaţi, nu am avut nimic de-a face cu acest lucru", a declarat Biden în primele sale comentarii cu privire la revolta mercenarilor Wagner, care a eşuat în weekend.
 
Mesajul lui Biden că Occidentul nu a fost implicat a fost trimis direct ruşilor prin diverse canale diplomatice, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby. El nu a caracterizat răspunsul Rusiei.
 
La un eveniment de la Casa Albă, Biden a abordat lupta dramatică pentru putere care a izbucnit atunci când răzvrătiţii au pornit în trombă spre Moscova, doar pentru a se opri înainte de a ajunge în capitală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.