Preşedintele Joe Biden a fost întrebat miercuri de un reporter din Israel ce l-a făcut să fie convins că israelienii nu s-au aflat în spatele exploziei care a ucis marţi sute de persoane la un spital din Gaza, relatează ABC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Datele pe care mi le-a arătat Departamentul meu de Apărare", a răspuns preşedintele american.

Preşedintele american Joe Biden i-a spus miercuri, la Tel Aviv, premierului israelian Benjamin Netanyahu, într-o întâlnire bilaterală, că bombardarea unui spital din oraşul Gaza ”pare că a fost comisă de cealaltă echipă, nu de voi”, relatează CNN. ”Fapt este că am fost profund întristat şi indignat de explozia de la spitalul din Gaza de ieri, iar pe baza a ceea ce am văzut, pare că a fost comisă de cealaltă echipă, nu de voi”, i-a spus şeful şeful statului american premierului israelian.”Dar sunt mulţi oameni care nu sunt siguri (de acest lucru), aşa că avem multe, trebuie să depăşim multe lucruri”, a adăugat el.

Autorităţile israeliene pun explozia de la spital pe seama unei rachete lansate greşit de militanţii din Gaza, în timp ce oficialii palestinieni susţin că a fost un atac aerian israelian.

Ministerul Sănătăţii din Gaza a declarat miercuri, într-un comunicat, că 471 de palestinieni au fost ucişi şi peste 314 au fost răniţi la spitalul Al-Ahli al-Arabi din nordul Fâşiei Gaza. Potrivit Reuters, purtătorul de cuvânt Ashraf Al-Qidra a calificat explozia drept un "masacru israelian".
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.