Preşedintele american Joe Biden a obţinut o victorie în alegerile primare din New Hampshire, în care nu a făcut deloc campanie şi în care numele nu i-a apărut pe buletinele scrutinului de marţi, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În pofida absenţei preşedintelui Biden pe buletinele de vot, locuitorii din Granite State s-au dus în masă la secţiile de votare pentru a susţine munca incredibilă a administraţiei Biden-Harris”, anunţă liderul Partidului Democrat în New Hampshire Ray Buckley.

Joe Biden a boicotat alegerile primare democrate din acest stat, din cauza unui conflict cu filiala partidului.

El cerea o schimbare a ordiniistatelor care organizează primarele, în contextul în care New Hampshire este - de 123 de ani - ”first-in-the-nation primary”.

Preşedintele democrat pleda ca primul scrutin al primarelor democrate să aibă loc în South Carolina, cu o populaţie mai diversă, ceea ce le-ar fi permis afroamericanilor, mai favorabili lui Joe Biden, să se exprime mai devreme.

Până la urmă, New Hampshire a refuzat să-şi cedeze locul, iar Joe Biden a decis să boicoteze alegerile primare şi să apară pe buletinele de vot pentru prima oară în South Carolina, la 3 februarie.

Partidul Democrat a prevăzut ca alegătorii să scrie pe buletine numele lui Joe Biden - ”write-in” -, deoarece unul dintre contracandidaţi - Marianne Williamson sau Dean Phillips - ar fi putut obţine o victorie.

Joe Biden vrea să se concentreze asupra alegerilor generale din noiembrie, în care urmează să-l înfrunte, mai puţin în cazul vreunei surprize, predecesorul său Donald Trump.

DISCURS PRIVIND AVORTUL ÎNTRERUPT DE SUSŢINĂTORI AI PALESTINIENILOR

Joe Biden, care candidează la al doilea mandat, a fost întrerupr în mai multe rânduri, marţi, de către manifestanţi care şi-au exprimat gălăgios susţinerea faţă de palestinieni în Războiul din Fâşia Gaza, în timpul unui discurs de campanie pe tema dreptului la avort, la Manassas, n Virginia.

”Va dura un moment. Au prevăzut totul”, a reacţionat democratul în vârstă de 81 de ani, care s-a oprit în mai multe rânduri, în timp ce publicul scanda ”Încă patru ani!” sau ”Hai Joe!” pentru a acoperi manifestanţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.