Joe Biden a lăudat, în primul său mesaj de Crăcun la Casa Albă, ”uriaşul curaj” al americanilor împotriva pandemiei covid-19 şi i-a îndemnat să caute ”lumina” şi unitate în aceste încercări, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anul acesta, am văzut uriaşul curaj, forţa, rezistenţa şi hotărârea tuturor acelora dintre voi care îngrijesc, alină, predau, apără şi servesc ţara într-un fel mai mare sau mic mic”, scrie preşedintele american într-un mesaj, semnat de asemenea de Prima Doamnă Jill Biden, cu ocazia acestei sărbători religioase creştine.

”Voi arătaţi, iar şi iar, că diferenţele noastre sunt preţioase, iar asemănările noastre infinite”, declară democratul, care conduce o ţară profund împărţită într-o mulţime de subiecte.

”Noi ne rugăm pentru promisiunea Evangheliei de găsi lumină în tenebre, poate cea mai americană întreprindere dintre toate”, afirmă Biden, un catolic fervent, în acest mesaj.

Cuplul prezidenţial, care se confruntă cu o Americă sătulă de pandemie şi frustrată de un puseu al inflaţiei, a pus accentul, anul acesta, asupra sărbătorilor de la sfârşitul anului, fie că este vorba despre graţierea unui curcan de Thanksgiving sau de acoperirea Casei Albe în decoraţiuni.

Însă Joe Biden a fost prins din urmă, sâmbătă, de atmosfera politică acră din Statele Unite.

Într-o discuţie nevinovată la telefon, cu o familie, despre Moş Crăciun, un interlocutor a spus ”Let's go Brandon!”, o formulă codată şi popularăîn rândul susţinătorilor fostului preşedinte republican Donald Trump, care înseamnă în realitate ”Fuck Joe Biden!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.