Preşedintele american în exerciţiu Joe Biden este ironizat de republicani după ce a făcut o gafă în weekend şi l-a numit pe rivalul său republican Donald Trup ”preşedinte în exerciţiu” într-un discurs în South Carolina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aţi auzit ce-a declarat recent (Donald Trump) că vrea? Că vrea ca economia să se prăbuşească anul acesta? Un preşedinte în exerciţiu!”, a declarat Joe Biden.

În transcrierea discursului, Casa Albă a corectat gafa preşedintelui american, scriind ”fost” în loc de ”în exerciţiu”.

Mulţi susţinători ai miliardarului republican l-au insultat pe şeful statului, catalogându-l drept ”senil”, perdant” şi un ”clovn”.

Joe Biden, în afară de multe căderi în faţa camerelor de luat imagini, este un obişnuit al unor astfel de gafe.

Între aceste gafe se află faimoasa şi stânjenitoarea ”repetă rândul” (”repeat the line”), într-un discurs în care preşedintele se concentra asupra prompterului.

Recent, într-o  vizită în Vietnam, preşedintele amerrican care a fost invitat să vorbească despre încălzirea globală a evocat un film cu John Wayne şi ”soldaţi mincinoşi cu cap de câine”.

În campania sa din 2020, Joe Biden s-a declarat ”candidat la Senat” în loc de preşedinţie.

Într-o vizită în Arabia Saudită, a confundat ”egoismul” cu ”altruismul” în timp ce vorbea despre americani. ”Noi onorăm întotdeauna curajul şi agoismul”, declara el.

În 2008 i-a cerut senatorului Chuck Graham, în scaunul cu rotile, să se ridice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.