Fostul vicepreşedinte Joe Biden, favorit în cursa la învestitura democrată în vederea alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie 2020, i-a transmis lui Donald Trump că nu va reuşi să-l ”distrugă”, după ce preşedintele american l-a catalogat drept un ”escroc”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camera Reprezentanţilor, majoritar democrată, a lansat luna trecută o procedură în vederea punerii sub acuzare solemnă (”impeachment”) a lui Trump, pe care-l suspectează că a făcut abuz de putere cu scopul de a-i provoca prejudicii lui Biden.

Un membru al sericiilor americane de informaţii a semnalat o convorbire la telefon, la 25 iulie, în care Trump ar fi exercitat presiuni asupra omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, pentru ca acesta să deschidă o anchetă împotriva lui Joe Biden şi a fiului acestuia Hunter Biden cu privire la acuzaţii de corupţie.

”LUI TRUMP, LA FEL CA ORICĂREI BRUTE, ÎI E FRICĂ”

”Să le fie clar lui Trump şi gorilelor sale (...). Nu mă veţi distruge. Şi nu îmi veţi distruge familia. Indiferent câţi bani aţi cheltui sau cât de dure vă vor fi atacurile”, a declarat Biden, potrivit unui discurs pregătit în vederea unei deplasări la, în Nevada.

Trump ”a acţionat astfel pentru că, la fel ca tuturor brutelor, îi e frică”, a adăugat el, potrivit unor fragmente difuzate de echipa sa de campanie. ”Îi este frică de înfrângerea dură de către mine în noiembrie”, a adăugat el.

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama îl acuză pe Trump, într-un comunicat remis presei, de abuz de putere.

Locatarul Casei Albe spune că nu a făcut nimic rău.

El şi-a dat frâu liber furiei miercuri, în mai multe rânduri, faţă de ancheta lansată de Camera Reprezentanţilor, prima etapă a unei proceduri de destituire.

Preşedintele republican i-a criticat virulent pe democraţi, pe Twitter, după care şi-a pierdut sângele rece într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele finlandez Sauli Niinisto, pe care l-a primit la Casa Albă.

Întrebat de un jurnalist Reuters ce aştepta de la Volodimir Zelenski în privinţa lui Joe Biden, atunci când a discutat cu omologul său ucrainean la 25 iulie, Trump s-a supărat.

”Este o farsă uriaşă şi ştiţi cine cade cu totul în ea? Oameni ca voi şi presa «fake news» pe care o avem în această ţară”. Preşedintele american a pus capăt prematur întâlnirii şi a plecat de pe estradă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.