Preşedintele american Joe Biden i-a oferit omologului său rus Vladimir Putin o pereche de ochelari de aviator pe comandă, potrivit unui oficial de la Casa Albă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Biden i-a oferit preşedintelui Putin o pereche de ochelari «Aviators» de la Randolph USA. În 1978, Randolph şi armata au produs HGU-4/P Aviator pentru piloţi de vânătoare. De atunci, ei le livrează armatei americane şi partenerilor din NATO ochelarii lor de nivel înalt şi durabili, produşi în fabrica din Massachusetts”, declară oficialul citat.

Biden i-a oferit lui Putin şi o sculptură din cristal care reprezintă un bizon american, realizată de Steuben Glass din New York.

”O reprezentare maiestuoasă a unuia dintre dintre cele mai maiestuoase mamfere ale noastre, care reprezintă puterea, unitatea, rezistenţa. În 2016, (bizonul) a fost desemnat mamifesrul naţional al Statelor Unite, când administraţia Obama-Biden a semnat National Bison Legacy Act. În Rusia, în ultimii 20 de ani, biznoul european ”a fost reintrodus prin resălbăticirea multor situri, în urma extincţiei acestor (animale) în 1927. Sculptura are un soclu din lemn de cireş, un simbol al primului nostru preşedinte, George Washington, şi poartă o placă cu o inscripţie gravată care comemorează întâlnirea” celor doi preşedinţi, declară oficialul citat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.