"Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere", a afirmat Joe Biden, într-un discurs la Varşovia referitor la invazia rusă din Ucraina şi la liderul rus Vladimir Putin. Imediat însă Casa Albă a nuanţat şi a subliniat că Biden nu se referea la o schimbare a regimului de la Moscova, în timp ce Kremlinul a subliniat că decizia aparţine poporului rus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"'Întotdeauna am vorbit direct şi sincer cu voi, poporul rus. Permiteţi-mi să spun asta, dacă sunteţi în stare să ascultaţi. Voi, poporul rus, nu sunteţi duşmanul nostru. Refuz să cred că sunteţi de acord cu uciderea copiilor şi bunicilor nevinovaţi. Sau că acceptaţi ca spitale, şcoli, maternităţi, pentru numele lui Dumnezeu,să fie lovite de rachete şi bombe ruseşti. Sau oraşele fiind înconjurate astfel încât civilii să nu poată fugi, proviziile întrerupte şi încercând să-i înfometeze pe ucraineni. Milioane de familii sunt alungate din casele lor, inclusiv jumătate din toţi copiii din Ucraina. Acestea nu sunt acţiunile unei mari naţiuni”, a declarat Biden la Varşovia, conform bbc.com.
 
El şi-a încheiat discursul cu o referire la Vladimir Putin - "Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere".
 
O declaraţie pe care un oficial de la Casa Albă s-a grăbit să o rectifice: "Preşedintele a vrut să spună că lui Putin nu i se poate permite să exercite putere asupra vecinilor săi sau asupra regiunii. Nu vorbea despre puterea lui Putin în Rusia şi nici despre schimbarea regimului".
 
Potrivit Reuters, un purtător de cuvânt de la Kremlin a reacţionat imediat: "Nu Biden decide. Preşedintele Rusiei este ales de ruşi".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.