Preşedintele american Joe Biden l-a criticat pe Elon Musk, afirmând că miliardarul a cumpărat o platformă de social media care ”scuipă minciuni peste tot în lume”, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Elon Musk merge şi cumpără o companie care scuipă minciuni peste tot în lume”, a declarat preşedintele SUA, vineri, la un eveniment de strângere de fonduri din Rosemont, Illinois, în apropiere de Chicago.

”Nu mai sunt editori în America”, a adăugat el.

Afirmaţiile lui Biden vin după informaţiile de vineri conform cărora Twitter a concediat mii de angajaţi ai companiei – o rundă drastică de reducere a costurilor care ar putea să reaşeze felul în care operează una dintre cele mai influente platforme din lume, la o săptămână după ce a fost achiziţionată de Musk.

Achiziţia a fost urmată rapid de relatări privind o creştere a comentariilor rasiste şi a discursului urii pe platformă şi mai multe companii de publicitate au suspendat campaniile pe Twitter în ultimele zile.

Anterior, secretarul de presă al Casei Albe Karine Jean-Pierre a declarat jurnaliştilor, tot vineri, că Biden a fost ”tranşant în ceea ce priveşte importanţa ca platformele de social media să continue să facă paşi spre a reduce discursul urii şi dezinformarea”.

”Această convingere se extinde la Twitter, se extinde la Facebook şi la orice altă platformă de social media unde utilizatorii pot răspândi dezinformări”, a adăugat ea.

Cu scurt timp înainte de anunţarea achiziţiei, săptămâna trecută, Musk a redactat o scrisoare deschisă încercând să asigure companiile de publicitate că nu vrea ca reţeaua socială să devină un loc de ”ceartă generală”.

Vineri dimineaţă, el a scris că Twitter a înregistrat o ”scădere drastică a veniturilor”, pe care a pus-o pe seama ”grupurilor de activişti care pun presiune pe publicitari”, şi ulterior s-a referit la concedieri afirmând că ”din nefericire nu există altă opţiune când compania pierde 4 milioane de dolari pe zi”.

Angajaţilor care pleacă li s-au oferit salarii compensatorii pe trei luni, a scris el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.