Preşedintele Joe Biden a calificat votul Camerei Reprezentanţilor pentru a demara oficial o anchetă de punere sub acuzare în vederea destituirii sale drept o "cascadorie politică nefondată", relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În loc să facă ceva pentru a ajuta la îmbunătăţirea vieţii americanilor, ei se concentrează să mă atace cu minciuni. În loc să îşi facă treaba în ceea ce priveşte munca urgentă care trebuie făcută, ei aleg să piardă timpul cu această cascadorie politică lipsită de fundament, pe care chiar şi republicanii din Congres recunosc că nu este susţinută de fapte", a declarat Biden într-un comunicat transmis la scurt timp după votul de miercuri din Camera Reprezentanţilor.

Preşedintele s-a referit la probleme precum economia, graniţa sudică, Ucraina şi Israel şi a arătat că "republicanii din Congres nu vor acţiona pentru a ajuta" la rezolvarea lor. De asemenea, el i-a blamat pe republicanii din Congres pentru că părăsesc Washingtonul înainte de a acţiona pentru a face progrese în oricare dintre aceste probleme.

"Există multă treabă de făcut. Dar, după ce au pierdut săptămâni întregi încercând să găsească un nou preşedinte al Camerei şi după ce au fost nevoiţi să îşi excludă propriii membri, republicanii din Congres pleacă pentru o lună fără să facă nimic pentru a aborda aceste provocări urgente", a declarat Biden în comunicat.

Camera Reprezentanţilor a votat miercuri seară, republicanii respectând disciplina de partid, pentru a lansa oficial o anchetă de destituire a preşedintelui. Au fost 221 de voturi pentru - toţi republicanii - şi 212 împotrivă.

COMUNICATUL LUI JOE BIDEN:

"Poporul american are nevoie ca liderii lor din Congres să ia măsuri cu privire la priorităţile importante pentru naţiune şi pentru lume.

Marţi, m-am întâlnit cu preşedintele Ucrainei, care îşi conduce poporul într-o luptă pentru libertate împotriva agresiunii ruseşti. El a venit în America pentru a ne cere ajutorul. Cu toate acestea, republicanii din Congres nu vor să acţioneze pentru a-l ajuta.

Poporul din Israel se află într-o luptă împotriva teroriştilor şi aşteaptă ajutorul nostru. Cu toate acestea, republicanii din Congres nu vor acţiona pentru a ne ajuta.

Trebuie să abordăm situaţia de la graniţa noastră de sud şi sunt hotărât să încerc să rezolv problema. Avem nevoie de fonduri pentru a consolida securitatea frontierei, dar republicanii din Congres nu vor acţiona pentru a ajuta.

Trebuie să ne continuăm progresele în economie şi să ne asigurăm că inflaţia continuă să scadă şi că locurile de muncă continuă să crească. Acest lucru înseamnă să evităm crizele economice autoprovocate, cum ar fi o închidere a guvernului, spre care republicanii din Congres ne conduc în doar câteva săptămâni, deoarece nu vor acţiona acum pentru a finanţa guvernul şi priorităţile critice pentru a face viaţa mai bună pentru poporul american.

Mai sunt multe de făcut. Dar, după ce au pierdut săptămâni întregi încercând să găsească un nou preşedinte al Camerei şi după ce au fost nevoiţi să îşi excludă propriii membri, republicanii din Congres pleacă pentru o lună fără să facă nimic pentru a aborda aceste provocări urgente.

Mă trezesc în fiecare zi concentrându-mă pe problemele cu care se confruntă poporul american - probleme reale care au un impact asupra vieţilor lor, precum şi asupra puterii şi securităţii ţării noastre şi a lumii. Din păcate, republicanii din Camera Reprezentanţilor nu mi se alătură. În loc să facă ceva pentru a contribui la îmbunătăţirea vieţii americanilor, ei se concentrează pe atacarea mea cu minciuni. În loc să îşi facă treaba în ceea ce priveşte munca urgentă care trebuie făcută, ei aleg să piardă timpul cu această cascadorie politică nefondată pe care chiar şi republicanii din Congres recunosc că nu este susţinută de fapte.

Poporul american merită mai mult. Ştiu asupra a ceea ce voi rămâne concentrat. I-aş invita pe republicanii din Congres să mi se alăture".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.