Beto O'Rourke, o stea în ascensiune a opoziţiei democrate americane, şi-a anunţat joi candidatura, cu scopul de a-l înfrânge pe preşedintele republican Donald Trump, în alegerile prezidenţiale din 2020, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Singurul mod ca noi să fim loiali promisiunilor Americii este să-i dăm ei totul şi să dăm totul pentru noi toţi”, a declarat candidatul la învestitura democrată, în vârstă de 46 de ani, într-un mesaj video.

Înaintea sa, 14 candidaţi s-au înscris deja în alegerile primare democrate, într-o încercare de a-l înfrânge pe Trump în noiembrie 2020.

Beto O'Rourke, un fost reprezentant cu idei hotărât marcate de stânga, şi-a forjat o mare notorietate prin carisma cu care ştie să vândă, în toamna trecută, în campania sa, în care a încercat să smulgă un mandat în Senatul american.

El a fost învins în acest scrutin, în noiembrie, însă campania sa paională, foarte remarcată, şi rezultatul bun pe care l-a obţinut în faţa unui nume greu republican - Ted Cruz - în bastionul conservator din Texas l-a plasat în lumina proiectoarelor.

Între alţi democraţi care vor să-l înfrângă pe Trump se află mai mulţi senatori - precum Elizabeth Warren, Kamala Harris, Cory Booker, Kirsten Gillibrand, Amy Klobuchar şi mai ales Bernie Sanders, care a surprins electrizând alegerile primare democrate din 2016 împotriva lui Hillary Clintin.

Bernie Sanders se clasează pe primul loc în sondaje în rândul candidaţilor declaraţi.

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden întreţine, pe de altă parte, suspansul, în pofida unor aluzii foarte directe, săptămâna aceasta, la voinţa sa de a se lansa în cursa către fotoliul de la Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.