Senatorul Sanders a lansat miercuri după-amiază critici dure la adresa preşedintelui american, susţinând că declaraţiile sale antigermane sunt ”inacceptabile”. Această reacţie din partea senatorului socialist vine după ce preşedintele Trump a criticat excedentul comercial al Germaniei şi cheltuielile militare care nu ating pragul de 2% din PIB, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să insulţi un aliat de lungă durată - precum Germania - este ceva ce ne face pe mulţi să ne simţim jenanţi. Atunci când există neînţelegeri, ele ar trebui să fie rezolvate în linişte. Nu este acceptabil în mintea mea ca un preşedinte să lanseze atacuri publice la adresa cancelarului”, a declarat Sanders la lansarea cărţii sale în Berlin.

Noi tensiuni au apărut recent în relaţiile americano-germane, după ce preşedintele Trump a criticat execedentul comercial al Germaniei, susţinând că acesta este sursa deficitului bugetar al Statelor Unite.

De asemenea, miliardarul republican a ameninţat anterior că va implementa taxe vamale ridicate pentru producătorii germani care vând autovehicule asamblate în alte ţări pe piaţa din SUA.

Trump a cerut guvernanţilor germani să respecte ţinta de 2% din PIB stabilită de aliaţii NATO pentru cheltuielile pe Apărare şi a criticat în mod dur politica porţilor deschise promovată de Merkel.

Sanders şi-a exprimat îngrijorarea că preşedintele american încearcă să guverneze într-o manieră din ce în ce mai autoritară de la Casa Albă.

”Ceea ce avem este un preşedinte care atată mass-media, presa tradiţională, într-o manieră fără precedent. Dacă nu avem presă liberă, atunci există o ameninţare pentru existenţa democraţiei”, a precizat senatorul socialist, care a pierdut alegerile primare democrate în faţa lui Hillary Clinton.

De asemenea, acesta a atras atenţia asupra atitudinii confortabile expusă de miliardarul republican în prezenţa unor lideri autoritani, precum Recep Tayyip Erdogan sau regele Salman al Arabiei Saudite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.