Senatorul american Bernie Sanders a anunţat, miercuri, că va dona organizaţiilor caritabile 1,8 milioane de dolari strânşi din vânzarea produselor cu celebra fotografie AFP în care apare singur, cu braţele încrucişate, la învestirea lui Joe Biden.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imortalizat de fotograful AFP Brendan Smialowski, acest moment a inspirat mii de fotomontaje comice în toată lumea, fostul candidat progresist la Casa Albă devenind un star pe internet. 

Senatorul independent de Vermont a obţinut 1,8 milioane de dolari "în cinci zile pentru organizaţiile caritabile" din acest stat rural din nord-estul Statelor Unite, ca urmare a vânzării de produse în care apare "cu mănuşile sale împletite" în ziua învestirii noului preşedinte democrat, 20 ianuarie, explică un comunicat. 

Tricouri, pulovere şi alte produse au fost puse în vânzare pe site-ul său pe 21 ianuarie şi stocurile s-au epuizat în 30 de minute. Noi produse adăugat în acest weekend au fost vândute până luni dimineaţă, precizează comunicatul. 

"Jane (n.r. - soţia sa) "şi cu mine suntem impresionaţi de creativitatea arătată de atât de mulţi oameni (...) şi suntem încântaţi să ajutăm locuitorii din Vermont care au nevoie", a scris el în comunicat.                

"Dar chiar şi această sumă nu va putea înlocui acţiunea Congresului şi voi face tot ce voi putea la Washington pentru a mă asigura că muncitorii din Vermont să obţină susţinerea de care au nevoie în cea mai gravă criză pe care o traversăm de la Marea criză economică", a adăugat senatorul, autoproclamat socialist. 

Getty Images, agenţia care distribuie fotografii AFP în Statele Unite, "va face donaţiile" rezultate din acordul de comercializare organizaţiei caritabile Meals on Wheels, se arată în comunicat. 

Brendan Smialowski consideră "impresionantă" evoluţia acestei imagini şi "tot ce a rezultat". 

"Când am făcut această fotografie, m-am gândit că este un moment bun, că merită câteva instantanee", a spus el miercuri pentru AFP. 

"Aceste montaje comice nu mă surprind, pentru că internetul şi reţelele sociale sunt imprevizibile. Internetul pare un animal sălbatic, greu de anticipat şi la fel de greu de îmblânzit", a adăugat fotograful.             

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.