Fostul papă german Benedict al XVI-lea a cerut să-i fie retras numele de pe o carte controversată, a anunţat marţi secretarul său particular Georg Gaenswein, citat de agenţia italiană de presă Ansa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cartea pare să aibă scopul să influenţeze opinia Papei Francisc în spionoasa problemă a celibatului preoţilor.

Papa emerit nu vrea să fie creditat drept coautor al cărţii, care abordează problema celibatului preoţilor, dă asigurări secretarul particular al lui Benedict.

"Pot confirma că în această dimineaţă, la indicaţia emeritului papă, i-am solicitat cardinalului Robert Sarah", principalul autor al cărţii, "să contacteze editorii volumului şi să-i roage să şteargă numele Benedict al XVI-lea", a declarat monseniorul Gaenswein, potrivit aceleiaşi surse.

Cartea în chestiune, intitulată "Despre profunzimile inimilor noastre" prezintă pe copertă fotografia lui Benedict al XVI-lea şi a cardinalului Sarah, indicând astfel că cei doi sunt autorii.

Cotidianul francez Le Figaro a publicat duminică fragmente din această carte prezentată drept o colaborare între cei doi înalţi prelaţi.

Joseph Ratzinger a solicitat nu doar ca numele să fie şters din calitatea de coautor, dar şi semnătura sa din introducerea şi concluziile cărţii, precizează Gaenswein.

"Emeritul papă ştia că Robert Sarah pregătea o carte şi i-a trimis unul dintre articolele sale de sacerdot permiţându-i să-l folosească cum credea. Cu toate acestea, el nu a aprobat un proiect anume cu dublă semnătură şi nici nu a văzut sau autorizat coperta", a precizat secretarul german care lucrează cu Benedict al XVI-lea de mai mulţi ani.

"Este vorba despre o neînţelegere care nu pune la îndoială buna credinţă a cardinalului Sarah", a concluzionat Gaenswein.

"Benedict al XVI-lea nu a scris o carte la patru mâini cu Sarah. Este clar că este vorba despre o afacere editorială şi mediatică de care Benedict al XVI-lea se distanţează", a afirmat o sursă de la Vatican sub anonimat, citată de Elisabetta Piqué, corespondenta la Vatican pentru La Nacion şi considerată o apropiată a actualului Suveran pontif argentian, compatriotul ei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.