Premierul belgian Alexander De Croo a anunţat că marţi, 20 iulie, va fi zi de doliu naţional în Belgia, pentru victimele inundaţiilor care afectează această ţară. De asemenea, manifestările prevăzute pentru ziua naţională din 21 iulie au fost scurtate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ţara noastră trece prin momente dificile. Aceste zile ar fi trebuit să fie zile frumoase de vară, dar au devenit zile triste şi negre pentru mulţi dintre compatrioţii noştri. Sunt cele mai grave inundaţii din ţara noastră. Armata a făcut tot posibilul pentru a ajuta victimele. Profit de această ocazie pentru a îmi exprima profunda gratitudine pentru serviciile de intervenţii, care uneori şi-au pus în pericol propria viaţă", a spus premierul.

Intemperiile din Belgia s-au soldat cu moartea a 24 de persoane, dispariţia altor 20, în timp ce alte sute de persoane au rămas fără locuinţe. În total au fost afectate 112 localităţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.