Belgia a identificat 726 de cazuri confirmate de variola maimuţei de la începutul epidemiei, potrivit raportului săptămânal de la Sciensano de marţi. Numărul de cazuri noi pare să fie pe o tendinţă de scădere, potrivit Institutului de Sănătate Publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimul caz înregistrat pentru care sunt disponibile informaţii datează din 30 august, conform lalibre.be.

Din cele 726 de cazuri confirmate de boală, 384 de cazuri au fost raportate în Flandra (53%), faţă de 258 la Bruxelles (36%) şi 84 în Valonia (11%). Majoritatea celor infectaţi sunt bărbaţi - 699 din cele 703 cazuri pentru care se cunoaşte sexul.

Vârsta marii majorităţi dintre ei este între 16 şi 71 de ani. Un caz a fost raportat la un copil cu vârsta mai mică de trei ani.

Puţini dintre aceştia, în schimb, au trebuit spitalizaţi, întrucât din 638 de pacienţi pentru care sunt disponibile informaţii, doar 32 au fost internaţi în spital. Până în prezent, a fost raportat un deces la o persoană care avea şi alte afecţiuni.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), la 31 august, au fost înregistrate 50.496 de cazuri şi 16 decese în 101 ţări şi teritorii.

În Europa, unde epidemia a apărut a izbucnit în luna mai, Spania înregistrase deja două decese cauzate de variola maimuţei la sfârşitul lunii iulie, fără ca să fie stabilită în mod oficial o legătură cauză-efect. Epidemia afectează în principal comunitatea homosexualilor, iar majoritatea transmisiilor au loc în timpul actului sexual.

Cu toate acestea, OMS subliniază necesitatea evitării oricărei stigmatizări a unei anumite comunităţi care ar putea determina membrii acesteia să ascundă boala, să nu ia tratament şi să o răspândească în continuare.

Organizaţia a declanşat cel mai înalt nivel de alertă pe 24 iulie în efortul de a stopa răspândirea virusului. De la sfârşitul lunii august, răspândirea virusului a început să încetinească în Europa, potrivit OMS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.