O instanţă belgiană a înmânat joi după-amiază sentinţe de până la opt ani în spatele gratiilor pentru 14 persoane implicate în falsificarea de documente pentru militanţii islamişti, care au dus la capăt atentatele din Paris şi Bruxelles, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că cei 14 inculpaţi au falsificat aproximativ 2.000 de documente - inclusiv cărţi de identitate şi paşapoarte belgiene, spaniole şi daneze - şi le-au livrat în toate colţurile Europei. Sentinţele înmânate de magistraţii belgieni pornesc de la trei ani de închisoare şi ajung la opt ani în spatele gratiilor pentru unii membri ai grupului infracţional.

Aceste documente falsificate au fost utilizate de jihadişti precum Salah Abdeslam, care a reuşit să fugă după atentatele de la Paris, dar şi de Najim Laachraoui, care s-a detonat în martie 2016 în aeroportul Zaventhem din Bruxelles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.