Forţele de ordine au arestat, sâmbătă, sute de persoane la un marş al femeilor, la Minsk, manifestaţie anti-Aleksandr Lukaşenko, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La marş au participat aproximativ 2.000 de femei, care au purtat drapelul alb-roşu al opoziţiei. Poliţiştii au blocat marşul şi au arestat sute de persoane.

Înainte de protest, Svetlana Tihanovskaia, liderul opoziţiei, care s-a refugiat în Lituania, le-a elogiat pe “femeile curajoase din Belarus”. “Ele protestează în ciuda ameninţărilor permanente şi presiunilor”, a notat Tihanovskaia într-un comunicat.

Belarus a fost teatrul manifestaţiilor anti-Lukaşenko în fiecare săptămână de la alegerile de luna trecută, câştigate conform autorităţilor categoric de Aleksandr Lukaşenko. Zecii de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere plecarea lui Lukaşenko, acuzând o fraudă electorală masivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.