China a declarat luni că baloane americane i-au încălcat spaţiul aerian de peste zece de ori de la începutul anului 2022, în condiţiile în care tensiunile dintre Beijing şi Washington continuă să escaladeze pe tema presupusului balon-spion, la zece zile după ce acesta a fost doborât de SUA în timp ce survola teritoriul american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Numai anul trecut, baloane americane au survolat teritoriul Chinei de peste zece ori fără nicio permisiune”, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin.

El nu a dat detalii despre aceste incidente, dar i-a invitat pe jurnalişti să "se adreseze părţii americane". Oficialul a dat însă asigurări că aceste incursiuni au fost gestionate de Beijing într-un mod "responsabil şi profesionist".

Cel puţin un balon chinezesc a survolat teritoriul Statelor Unite. Armata americană l-a doborât la începutul lunii februarie, Pentagonul prezentându-l ca fiind un balon spion, destinat să colecteze informaţii sensibile, în timp ce Beijingul a susţinut că era un balon meteorologic rătăcit.

Distrugerea balonului a fost denunţată cu fermitate de China, dar de la acest incident, alte obiecte zburătoare au fost observate deasupra Americii Latine, Canadei şi Statelor Unite. Trei dintre acestea au fost doborâte, dar natura acestor obiecte şi cui aparţin nu se ştie încă.

Ministerul de Externe al Chinei a declarat că nu are informaţii despre ultimele trei obiecte zburătoare doborâte de Statele Unite.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Un “obiect neidentificat” a fost doborât deasupra lacului Huron, anunţă oficiali americani. Obiectul ar fi putut interfera cu traficul aerian intern

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.